ΝΕΑ
  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Σ/Κ 7-8/3/2020
  2. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 7-3-2020
  3. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Σ/Κ 22-23/2/2020
  4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 22-2-2020
  5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 16-2-2020

Γηπεδο Κυψελης – Αλεποτρυπα

Το Δημοτικό Γήπεδο Κυψέλης – Αλεπότρυπα φτιάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90 επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τις υπόλοιπες διαμορφώσεις του χώρου (γηπεδάκι 5Χ5, γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά, διαμόρφωση και φύτευση του λόφου) και τερμάτισε οριστικά τη μέχρι τότε μόνιμη και βασανιστική για το Γκυζιακό “νομαδική” γηπεδική ζωή. Γκυζιακός και ΑθηναΪδα έλαβαν τιμητικά τα πρώτα παραχωρητήρια από το Δήμο που αναγνώρισε έτσι τη συμπαράσταση των δύο ιστορικών σωματείων στον πολύχρονο αγώνα κατασκευής του γηπέδου. Το γήπεδο αποτελούσε τότε το 2ο όλο κι όλο στην Αθήνα “μεγάλο” γήπεδο ποδοσφαίρου μετά το γήπεδο του Ρουφ – σήμερα υπάρχει και ένα τρίτο στον Κολωνό – αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τις στραγγαλιστικές γηπεδικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα για τα 30 περίπου ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σήμερα στα όριά της.

Το όνομα του γηπέδου είναι κυριολεκτικό αφού στο χώρο που στην ουσία είναι μία βραχώδη απόληξη των Τουρκοβουνίων υπήρχαν σε τρύπες των βράχων αλεπούδες. Επί δεκαετίες στο χώρο του σημερινού μεγάλου γηπέδου η αλάνα που προϋπήρχε εξυπηρετούσε ως ανεπίσημο γήπεδο όλα τα σωματεία της Κυψέλης (επίσημα και ανεξάρτητα) οπότε μπορούμε να πούμε ότι η επιλογή να γίνει ένα κέντρο με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις στην υπηρεσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού όχι μόνο έδωσε ανάσα στις ανάγκες των περίοικων, όχι μόνο διαμόρφωσε ένα χώρο ημιέρημο και βραχώδη αλλά συνέδεσε και αποκατέστησε το χώρο με όλη του τη μέχρι τότε ιστορία και τη σχέση του με την πόλη και τους κατοίκους της.

gipedo
DSC08746
ghpedo
gipedo
DSC08746
ghpedo

Παρά τη μικρή του ιστορία το γήπεδο φιλοξένησε για μία αγωνιστική περίοδο αγώνες της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας και για μερικές ακόμα περιόδους αγώνες Δ΄Εθνικής Κατηγορίας ενώ το 2016 ανακαινίστηκε πλήρως με έργο του ΟΠΑΝΔΑ και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Στο γήπεδο της Αλεπότρυπας έχουν σήμερα την έδρα τους τα εξής σωματεία: Γκυζιακός, ΑθηναΪδα, Κρόνος Αθηνών, Άτλας-Longlived, Δούρειος, Αστέρας Εξαρχείων ενώ φιλοξενούνται και οι Αμπελόκηποι και Πέρα Κλουμπ. Τις ημέρες των προπονήσεων το γήπεδο σφύζει από ζωή ενώ τα Σαββατοκύριακα από το πρωί ως το βράδυ το ένα ματς διαδέχεται το άλλο χωρίς σταματημό!!! Στα ματς ντέρμπυ δημιουργείται άνετα ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα λόγω της εγγύτητας των κερκίδων στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά παρά τις ελλείψεις του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και βοηθητικούς χώρους είναι από τα ομορφότερα αμιγώς ποδοσφαιρικά γήπεδα στην ευρύτερη Αθήνα.