ΝΕΑ
  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Σ/Κ 7-8/3/2020
  2. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 7-3-2020
  3. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Σ/Κ 22-23/2/2020
  4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 22-2-2020
  5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 16-2-2020

Ομαδα

Μετά τον πόλεμο ο Γκυζιακός ενίσχυσε τη δραστηριότητά του και άμεσα επεδίωξε την είσοδό του στο επίσημο ποδόσφαιρο, πράγμα καθόλου αυτονόητο εκείνη την εποχή. Σχετικά σύντομα, το 1950, γίνεται δεκτός στην ΕΠΣΑ και συνακολούθως στην ΕΠΟ με αριθμό μητρώου 293 που αντιστοιχεί σε πανελλήνια αρίθμηση.  Τη χρυσή εποχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τις δεκαετίες 1950-60, ο Γκυζιακός είναι ακμαίος διοικητικά και αθλητικά, κυρίως με τη συνδρομή του ιστορικού παράγοντα κου Κωνσταντίνου Μαλλάκη, συνεχώς αγωνίζεται στις υψηλές κατηγορίες των αθηναϊκών πρωταθλημάτων  που τότε αποτελούσαν την αφρόκρεμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με επιστέγασμα τη συμμετοχή του τη διετία 1969-71 στην Α΄Κατηγορία της ΕΠΣΑ, και γενικά είναι σεβαστός και δημιουργεί την έξωθεν καλή μαρτυρία που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.  Παράλληλα την εποχή εκείνη λειτουργεί περιηγητικό τμήμα που οργάνωνε κοντινές εξορμήσεις και εκδρομές για τα μέλη και όχι μόνο. Από το 1963 που το σωματείο Αστέρας Αθηνών μετακομίζει από του Γκύζη που είχε την ιστορική του έδρα στου Ζωγράφου ο Γκυζιακός μένει έκτοτε ως το αδιαφιλονίκητα ισχυρότερο και δημοφιλέστερο  σωματείο της γειτονιάς μας.

Η παντελής έλλειψη αθλητικών υποδομών εντός του Γκύζη δεν επέτρεψαν ποτέ στον Γκυζιακό να γιγαντωθεί στο βαθμό που θα μπορούσε παρότι δεν έλειψαν κατά καιρούς οι ισχυροί παράγοντες που συνέδραμαν οικονομικά και έτσι το σωματείο αγωνίστηκε ξανά στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΑ μόνο κατά την περίοδο 2013-14 υπό την προεδρία του κου Σταύρου Δαναλάτου. Παρόλα αυτά, με τη δημιουργία γηπέδου από τον Δήμο Αθηναίων στην αλάνα της Αλεπότρυπας (Κυψέλη) το 2000, σταματά για τον Γκυζιακό η νομαδική γηπεδική ζωή μετά από 60 και πλέον χρόνια. Η σταθερότητα της έδρας σε περιοχή όμορη με το Γκύζη δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις του σωματείου να επικεντρώσουν στον πολύ δύσκολο στόχο για αθηναϊκό σωματείο δημιουργίας ισχυρών τμημάτων ακαδημιών, στόχος που πάντα ήταν στις προτεραιότητες αλλά πάντα έμενε χωρίς συνέχεια λόγω της έλλειψης σταθερών γηπεδικών συνθηκών. Η προσπάθεια αυτή καρποφορεί συνεχώς έκτοτε με αποτέλεσμα ο Γκυζιακός από την περίοδο 2012-13 να διατηρεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και χρόνο με το χρόνο να αυξάνει το αθλητικό του δυναμικό. Τα παραπάνω έχουν βοηθήσει αποφασιστικά και στην αγωνιστική άνοδο της ανδρικής ομάδας η οποία τα τελευταία 20 χρόνια, σχεδόν αδιάλλειπτα, συμμετέχει στην ανταγωνιστική Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣΑ επιδεικνύοντας σπάνια για ερασιτεχνικό σωματείο αξιοπιστία και σταθερότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Γκυζιακός λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία τμήμα μπάσκετ. Το τμήμα παρά τον πληθωρισμό των μπασκετικών σωματείων που δημιουργήθηκαν στη γειτονιά μετά τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας το 1987 παρέμεινε κυρίαρχο στο χώρο του Γκύζη και πολλές φορές αιμοδοτούσε αθλητικά τα γειτονικά σωματεία με πληθώρα παικτών που είχε από τις ακαδημίες του. Κορωνίδα της αθλητικής ιστορίας του μπασκετικού Γκυζιακού η πρωταγωνιστική συμμετοχή του για 2 χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας υπό την προεδρία του κου Νίκου Γκανούρη, την τεχνική διεύθυνση του κου Μάκη Δενδρινού και την ηγεσία στους πάγκους του κου Ντίνου Καλαμπάκου. Δυστυχώς η αποκοπή του μπασκετικού τμήματος λόγω υψηλών αθλητικών πτήσεων από το ζωτικό χώρο της γειτονιάς έγινε η αιτία το τμήμα να αναστείλει επ’ αορίστω τη λειτουργία του το 2008 όταν η οικονομική κρίση κατέστησε αδύνατη τη συμμετοχή του σε εθνική κατηγορία.